Inspiration til din undervisning

Denne side er en samling af forskellige inspirationskilder, som forhåbentlig giver dig nye impulser til din undervisning. Der vil løbende komme nye inspirationer til listen, så kig forbi en gang imellem.

Hvis du selv har noget der inspirerer dig, og som du synes andre måske kan have gavn af, så kan du sende os et link eller en beskrivelse på info@nogensernoget.dk. Det kan være en elevproduktion, en bog eller noget om filmpædagogik – hvis det har inspireret dig, så kigger vi på det.

Filmbiblioteket

Filmbiblioteket består af en udvalgt samling af kortfilm, typisk elevproduceret eller på lignende niveau. Når vi arbejder med den praktiske filmproduktion i undervisningssituationer er det vigtigt at eleverne kan identificere sig med de eksempler de bliver præsenteret for.

Samtidig får eleverne også et indblik i, hvad der forventes af dem når de laver deres egene film – eksamensproduktionen i mediefaget for eksempel. Dette er svært at opnå, når man bruger eksempler fra produktioner som både evnemæssigt og økonomisk er uden for elevernes rækkevidde.

Se Filmbiblioteket på YouTube.

Mens vores filmbibliotek bliver fyld med kuraterede film, kan man se en del film fra elever og andre unge mennesker på Station Nexts YouTube kanal.

God fornøjelse 🙂

Websteder

Filmlinjen er et glimrende værktøj til at holde styr på de lidt større produktioner med mange elever på et filmhold. Derfor er det specielt velegnet til folkeskolens udskoling, men kan sagtens også bruges af andre produktioner og ældre elever. Man skal dog afsætte noget tid til at sætte sig ordentligt ind i hvordan man bruger Filmlinjen – heldigvis er der en del tutorials, som hjælper med det.

Udover styringsværktøjet til produktionsforløbet byder Filmlinjen også på gode råd og viden til filmfaglige værktøjer.

Gå til Filmlinjen.

Litteratur

“Order in Chaos” er skrevet af filmklipperen Niels Pagh Andersen og fortæller om hans helt personlige tilgang til klipning. Niels Pagh Andersen er blandt andet kendt for sit arbejde med instruktøren Joshua Oppenheimer på “The Act of Killing” og “The Look of Silence”.

Hvis du gerne vil få et indblik i tankerne bag nogen af vores tids mest fremtrædende dokumentarfilm er bogen lige til dig.

Bogen kan købes her: www.orderinchaosbook.com


“Wicked Arts Assignments” er udviklet gennem et projekt fra forskningsgruppen Arts Education ved Amsterdam University of the Arts. Projektet er blevet til med hjælp fra de førende kunst undervisere fra hele kloden. Wicked Arts Assignments byder på dristige, usædvanlige, modsatte, sjove, poetiske, inspirerende, socialt engagerede eller på anden måde udfordrende opgaver til at undervise i kunstneriske processer og for at inspirere eleverne.

Du kan læse mere om bogen og dens indhold her: www.wickedartsassignments.com/

Filmpædagogik

Filmpædagogik kan roligt betegnes som et nichefag indenfor den pædagogiske verden. Dog er der forskellige initiativer i gang, bland andet på KP (Københavns Professionshøjskole) og på Station Next i form af KDUV (Kunstnerisk Didaktisk Udviklings Virksomhed) projektet.

KDUV’erne er blevet til en række podcasts – hvis du har lyst til at dykke lidt dybere ind i den filmpædagogiske verden kan du høre dem her:

www. station-next.dk/viden-og-uddannelse/podcasts-om-filmdidaktik